fbpx
 

Historie

Historien om IQlight, hvordan det hele startede

IQlight TM system blev designet i 1972 af designer Holger Strøm, som på daværende tidspunkt arbejdede i Irland for Kilkenny Design Workshops.

Han blev oprindeligt bedt om at skabe en modular konstruktion i en cylinder og rund lampe til en juleudstilling, begge skulle være i samme størrelse.

”Jeg konstruerede dem udfra trekantede moduler, som jeg limede sammen og ved at benytte et ens antal for både cylinder og rund form, fandt jeg ud af, at de faktisk havde samme størrelse. Det var oprindeligt kun til en juleudstilling, men jeg kunne ikke helt glemme ideen. Så jeg besluttede, at jeg ville lave lampen med et mekanisk samlesystem, og med identiske moduler”.

”Jeg benyttede en rhombe form, på grund af den klassiske geometriske form er det den, som kan give den mest runde form. Jeg fandt ud af, at ved at give modulerne en krølle i hvert hjørne, at jeg kunne samle og låse dem, men resultatet var en anelse for løst og ufærdigt. Så jeg forlængede toppen og bunden på rhomberne, det gav dem den stivhed som krævedes, når de var sat sammen og det var den stivhed, som jeg behøvede for at holde dem sammen”.

 

 

22+ varianter med bare 1 modul

IQlight er et saml selv system, lavet af interlocking quadrilaterals. Lamper af varierende former og størrelser, kan samles med identiske elementer. Standard IQlight kittet indeholder 30 moduler.

Variationerne vist nedenfor er lavet ved at benytte 9-120 moduler. Ved grundig overvejelse vil man hurtigt opdage, at IQlight modulet findes i 6 størrelser, det giver 132 forskellige almper man kan samle med IQlight. Men faktisk er den eneste grænse, din egen fantasi. Forsøg at samle det lille testmodul som er inkluderet i kittet- og måske skaber du din helt egen personlige variant.

Quick links